Hoe bekijk je corona holistisch?

Is er een andere manier om het coronavirus te bekijken? Uit de verdeeldheid van angst en liefde blijven en een laagje dieper te kijken? Ik neem je graag mee in een overdenking <3 Ik nodig je uit om je nieuwsgierigheid 1 procent groter te maken dan je eigen-wijsheid, te lezen en dan pas te bepalen of het iets is wat voor jou waar zou zijn.

Voordat ik verder op het corona virus in ga moet ik je eerst de drie basisprincipes waarop ik mijn gedachte gang baseer even schetsen.

1. Stel jij bent een mens. Wat er in jou leeft, wordt geprojecteerd op de wereld om je heen. Jouw overtuigingen bepalen dan ook jouw wereldbeeld. Als mensen en energieën samen komen dan versterken deze overtuigingen en beelden.
2. Iedere ziekte en ervaring die je hebt vertelt je iets over jou ende wereld die in jou leeft. Daarnaast vertelt het iets voer de wereld en tijdsgeest waar jij in leeft. Waar je staat in jouw proces en wat er nodig is. Deze manifestatie van gedachten en overtuigingen is nodig om ze op te lossen. Een gedachte kan je immers niet oplossen. Als deze wordt uitgespeeld kan je deze wel voor altijd ontkrachten. Dit alles gebeurt omdat een mens, de natuur en het univerum draaien om zelfheling.
3. We gaan een stap verder. Stel dat jij een deel van de natuur bent en samen creëert met alle elementen. Aarde, lucht, vuur, water. Winter, lente, zomer en herfst.

Laten we kijken naar het huidige wereldbeeld.

* Natuurverschijnselen: Teveel water, teveel vuur, teveel wind.
* Huidige pandemie: corona. Corona uit zich door koorts en problemen met de luchtwegen. Wat vertelt het element lucht ons: je leest het hier: https://www.dietsewicca.nl/boek-der-schaduwen/element-lucht/
* Een steeds groter probleem in onze wereld: burn-out. Het opbranden door aan te hoge idealen te willen voldoen. Teveel zelf moeten doen. Teveel moeten en willen presteren.
* Trend van de afgelopen jaren: individualisering.
Ik hoor heel veel mensen verlangen naar co-creatie, verbinding, echt een verschil maken, onze wereld helen.

Wat zou de wereld ons dan momenteel vertellen?
Waar staan we op dit moment?

We zijn uit balans. Er is teveel lucht, teveel vuur en teveel water. We vechten met elkaars standpunten, zaaien paniek en verdelen. Tegelijk is er in de tegenbeweging, te weinig lucht, vuur en water. Mensen zijn nuchter, doen alsof er niets aan de hand is en waarom maakt iedereen zich zo druk?

Laten we om deze overdenking af te ronden dan eens terug gaan naar de basisprincipes. Zou het kunnen zijn dat corona, de stormen, de weersveranderingen en alles wijzen naar aarden?

Uit de luchtkastelen stappen en in het leven stappen. In deze wereld. Samenkomen, verbinden, denken in oplossingen en gebruik maken van elkaars talenten.

En daar zijn we mee bezig mooi mens. Kijk om je heen, we zitten er middenin. Dit is het jaar waarin we onze mooie idealen en gedachten van de afgelopen jaren aarden.

Mijn boodschap:
Laat je angst los. Luister naar de onderliggende boodschap. Los het probleem in jezelf op en daarmee draag je mee aan de oplossingen in de wereld. Draag vanuit de heelheid die je daarmee schept weer bij aan de mensen om je heen. Daar ligt de sleutel van goede aarding <3
Wedden dat we de branden, de stormen, de watervallen en ja zelfs corona, best overleven met elkaar 😉

Een warme groet,

Margot Peters, Jouw universum

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze blog

Margot Peters

Een heerlijk creatief hoofd & een enorme chaos. De kern van mijn leven. Jaren heen ben ik gaan zoeken. Het kan toch anders? Kan ik, met al mijn creativiteit niet een manier van leven vinden die me beter dient? Waarin ik enige kaders kan aanbrengen waardoor mijn creativiteit gerichter stroomt? Waarin rust, ontspanning en focus makkelijker stromen? Er enig overzicht in de zee van prachtige ideeen is? Tijd mijn grootste vriend is i.p.v. degene waar ik steeds tegen vecht. In mijn blogs deel ik met jou mijn zoektocht, mijn flaters en zeker ook mijn hacks en overwinnningen.

Volg Jouw Universum